Voor 30-50 cupcakes

  

Ingredi├źnten:

- 90 gram bloem

- 480 ml melk

- 400 gram roomboter

- 400 gram fijne kristalsuiker

- 10 ml vanille essence

  

Bereidingswijze:

Klop de bloem en de melk samen in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook (vooral goed over de bodem roeren) en 10-15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken en af laten koelen tot kamertemperatuur. Boter flink smeuiig en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille essence. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten in de koelkast. Echt niet langer, anders wordt de mix te hard en kun je het niet meer opspuiten. De mix kan naar wens gekleurd worden met eetbare kleurstof of gemengd worden met een andere smaak, bijv. aardbeienjam.

  

Houdbaarheid:

Plm. 1 week houdbaar in de koelkast.

┬ę 2013 L. Pouwels-IJspeerd

www.taartenmiep.nl