Voor 1/2 liter lemon curd

  

Ingredi├źnten:

- 3 citroenen, schoongeboend

- 300 gram suiker

- 75 gram roomboter

- 3 eieren

  

Bereidingswijze:

De citroenen met heet water afspoelen, afdrogen en de schil fijnraspen. Het sap uitpersen en samen met de rasp in een pannetje verwarmen. Suiker en boter toevoegen en het geheel al roerend verhitten tot de suiker en boter geheel opgelost zijn. Laat het mengsel afkoelen. Na het afkoelen de eieren stuk voor stuk door het mengsel roeren. Alles opnieuw verwarmen en regelmatig doorroeren tot de creme aan de lepel blijft hangen (plm. 20 minuten). Direct via een zeef opvangen in een schone, glazen weckpot. 

  

Houdbaarheid:

Mits in de koelkast bewaard is de lemon curd zo'n 4 maanden houdbaar.

┬ę 2013 L. Pouwels-IJspeerd

www.taartenmiep.nl