Voor twee lagen in een taart van 20 cm

  

Ingredi├źnten:

- 200 ml yoghurt

- 100 gram witte basterdsuiker

- zakje vanillesuiker

- 4 blaadjes gelatine

- sap van 2 citroenen

- 100 ml slagroom

  

Bereidingswijze:

Week de gelatine in een kom met koud water. Pers de citroenen uit en vul met water aan tot 200 ml vloeistof. Verwarm het citroensap in een steelpannetje. Knijp de gelatine goed uit, en los dit op in het verwarmde citroensap. Laat het geheel afkoelen. Meng de yoghurt in een kom met de vanillesuiker en basterdsuiker. Voeg het afgekoelde citroensap toe en meng goed door elkaar. Klop in een aparte kom de slagroom stijf en spatel het yoghurt-citroenmengsel hier doorheen. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  

Houdbaarheid:

Mits in de koelkast bewaard is de citroenyoghurtbavarois enkele dagen houdbaar. De bavarois kan ook ingevroren worden en combineert prima met de zelfgemaakte lemon curd.

┬ę 2013 L. Pouwels-IJspeerd

www.taartenmiep.nl